Jobba hos oss

Adolfina förskola är en del av Helsingborgs stads skolor. Helsingborgs stads skolor består av drygt hundra kommunala grundskolor, förskolor, särskolor och gymnasieskolor.

I Helsingborgs stads skolor tror vi på ett kollegialt lärande mellan både verksamheter och kollegor och på ett smart resursoptimerat stöd. Det ser vi som viktiga framgångsfaktorer för att du ska kunna fokusera på ditt uppdrag. Vi vill att du ska lyckas.

Som medarbetare på Adolfina förskola är du en del i vårt gemensamma arbete med att skapa den bästa skolan för varje barn och elev i Helsingborg. Välkommen till oss!


Hej Mari Wennergrund!

Du arbetar som förskollärare. Hur tänker du om att arbeta på en förskola som inspireras av Reggio Emilia filosofin?

– Att det är barnens rättighet att på flera olika kreativa sätt ska få utrymme att visa på sina inre bilder vad det är de tänker på hur de funderar var och låta det komma till uttryck på flera olika sätt i skapande och med digitala verktyg.

– Att låta saker få ta tid, inte skynda på utan helt enkelt låta saker ta tid. Att utforma lärmiljöerna på ett inspirerande sätt, gärna med naturmaterial och återbruk. l tillgängligheten till allt material för barnen de ska kunna ta själv ja de vill ha behöva. Att alla delar på förskolan är viktiga från pedagoger till kockar och lokalvårdare.

Mari Wennergrund

Vad är det som inspirerar dig i ditt arbete på Adolfina?

– Det som inspirerar mig är att se barnens ögon, stjärnögon när de upptäcker och tar till sig ny kunskap, när jag ser nya steg som barnen tar när de visar sina förmågor och att de visar med ord och med uttrycksfullt kroppsspråk att de förstår och att de tar för sig och att de visar ”Jag kan och mina pedagoger ger mig möjligheter och utrymme att lyckas”

Vad förundras du över i ditt arbete?

– Jag förundras över att barn är så kloka, att de många gånger både kan och förstår mer än vad vi vuxna tror att de kan och att de vill ta till sig ny kunskap. Jag förundras över att jag tillsammans med barnen lär mig nya saker, upptäcker nya saker. Att det är okej att jag som pedagog inte har svar på allting men att jag kan söka svar och komma fram till svar tillsammans med barnen.